Блиндираните тапетни врати – сигурни, функционални и естетични

 Изискванията на съвременния интериорен дизайн се насочват все повече към олекотяване и опростяване на формите. Оптимално решение за един по-модерен минималистичен стил са всички блиндирани врати, които съчетават сигурност и функционалност, като едновременно с това се сливат с обстановката.

Много от съвременните блиндирани врати са изработени така, че вграждането им позволява да се постигне ефект на „тапетна” или „невидима” врата.

Сигурност и функционалност

Блиндираните тапетни врати на първо място гарантират сигурност и защита, благодарение на усъвършенстваните си системи на заключване. Осигуряват добра топло- и шумоизолация и са с високи нива на енергоефективност.

Състоят се от крило и алуминиева каса, която е скрита. Крилото и касата се вграждат наравно със стената. Обикновено крилото е без фалц, но при моделите с фалц вратите имат голяма свобода на отваряне, достигаща 180°. Това се постига със скритите панти, които се регулират в три измерения.

 Магнитната брава е безшумна, а уплътнението на касата гарантира добрата звукоизолация. Разстоянието на въздушния процеп между рамката и крилото е минимално, което намалява достъпа на светлина.

Блиндираните тапетни врати е възможно да бъдат монтирани върху бетонени стени, както и върху гипсокартон и зидария. Още в момента на монтажа може да се определи посоката на отваряне на безфалцовите врати.

Естетика на интериора

Почти невидими, блиндираните врати тип „тапетни” се сливат с интериора, постигайки чистота и естетическа хомогенност със своя дизайн. Единствено дръжката издава присъствието на такава врата.

Външният вид на блиндираните тапетни врати може да бъде избран сред хиляди варианти, като това се отнася най-вече за материала на облицовката и покритието. Монтирането им преди покритието на съответната стена позволява суровото крило да бъде със същия цвят или покритие като стената.

Структурата на блиндираните тапетни врати е специално изработена и дава възможност да се обработва по всякакви начини – боядисване, използване на различни декоративни панели и др.

Разнообразните декорации придават не само красив и елегантен стил, но и позволяват сливането на вратата с всички текстури и елементи на стената.

Декоративна мазилка може да бъде използвана и за крилото със същия резултат.

Забележителен ефект

Ефектът от интегрирането на блиндираните врати тип „тапетни” в интериора е забележителен.

Помещенията получават повече обем и усещането за простор се увеличава.

Облицоването с ламперия в различни цветове и покрития, имитиращи дърво, както и декорирането на крилото с цветни стъкла или огледала, може да бъде едно отлично дизайнерско решение. Важно е да се използват такива материали, които да са идентични по цвят и обработка с тези на стените. Така вратата ще бъде скрита в по-голяма степен в декора. Целта е дизайнът винаги да бъде адаптиран към конкретните нужди.

Блиндираните тапетни врати задоволяват всички изисквания  за модерен и елегантен дизайн, съчетавайки го със сигурност, комфорт и функционалност.

Статията е предоставена от MyDoor.BG - входни врати

Коментари

Популярни публикации от този блог

Защо е важна защитата при изработката на уеб сайтове?

4 ПРИЧИНИ, ПОРАДИ КОИТО ИЗРАБОТКАТА НА САЙТ Е ВАЖНА ЗА БИЗНЕСА ВИ

Корпоративният сайт – важен рекламен и информационен инструмент